София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Главният прокурор с остър коментар за побоя над полицаи

Той заяви, че подобно поведение, като това на протестиращите,няма да се толерира

15:05 ч. 28.01.2020 г.Общество 353

Главният прокурор Иван Гешев коментира раняването на двама служители на реда, по време на  вчерашния протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като заяви, че подобно поведение няма да бъде толерирано.

Гешев дори даде пример с  други държави от Европейския съюз и САЩ, където при подобни безредици и насилие над полицаи, ответните мерки са  били доста по-сериозни.

Припомняме, че при протеста вчера се стигна до опит от страна на демонстрантите да щурмуват ведомството, като при опита от страна на органите на реда да възпрат атаката, двама от тях бяха ранени. По случая е образувано досъдебно производство и четирима души са задържани.

„На българските граждани трябва да е ясно, че това да се бият полицаи не е признак на демократичност, както се опитва да се представя. Това, което може да направи прокуратурата, е, стриктно да приложи закона, когато са на лице данни или доказателства за извършено престъпление. Няма да се толерира това да се бият полицаи. Това от една страна се е превърнало в някаква степен в национален спорт, който трябва да спре, за да може тези хора да охраняват правата на българските граждани пълноценно”, обясни Гешев.