София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Григор Димитров иска да открие тенис академия в България

„Аз съм 100 % българин“, казва спортист №1 за 2017
пропускане

Григор Димитров иска да открие тенис академия в България

„Аз съм 100 % българин“, казва спортист №1 за 2017

2 годиниСпортни 35 Боряна Райчева


Спортист №1 на България за 2017 година Григор Димитров иска някой ден да направи тенис академия в България. Това той казва в интервю за италианския вестник „Ла република“, в което разказва за живота си в тениса и извън него.

"Аз съм 100% българин. Виждате ли гърба на моя телефон? Това е лъв, символът на моята страна. Напуснах България, когато бях дете. Това бяха трудни години. Надявам се в бъдеще да мога да направя нещо за моята страна, може би тенис академия", казва Григор.

Той добавя, че макар тенисът да е голяма част от живота му, не е всичко и би искал да се занимава и с други неща, например да преподава на по-младите.

„Искам да правя и нещо различно. Може би да преподавам, да бъда пример за младите, които ще дойдат след мен. Ако не допринесеш с нещо, защо си живял?“, казва още най-успелият български тенисист.

Григор Димитров завършва годината като №3 в световната ранглиста и в началото на годината му предстои участие на демонстративен турнир в Сидни, след което започва първият за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия, където в началото на годината българският тенисист игра полуфинал, загубен в петсетов сблъсък срещу Рафаел Надал.