София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Искрен Митев разказа какви са посланията зад вратовръзките му

Коментар на депутата от "Продължаваме промяната"


Депутатът от “Продължаваме промяната” Искрен Митев се открои като едно от остриетата на формацията, като в последните дни дори е един от говорителите ѝ. Той е член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика и иновации.

„За ГЕРБ и ДПС нямах големи очаквания, защото имах представа за тях. Не беше така за „Възраждане“. Мислех, че те ще бъдат хора, които ще работят за доброто на гражданите, а не виждам товa”, коментира пред Би Ти Ви депутатът от ПП.

След сдърпването си с лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов Искрен Митев дойде на работа с вратовръзка на охлюви.

„Когато се случи това с Костадин Костадинов и каза, че съм тъпак и охлюв, реших, че човек трябва да е критичен към себе си и затова си сложих на следващия ден вратовръзката на охлюви“, обясни Митев.

Искрен Митев носеше вратовръзка с математически формули, когато бе гласувана оставката на председателя на парламента Никола Минчев.

„Идеята беше, че на опозицията не им излезе сметката като го свалиха. Те направиха едно безсмислено зло. Те разрушиха коалицията, но и държавата и собствените си партии“, каза той.

Относно вратовръзката на шарани Митев коментира: 

„Когато видяхме, че ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ протестират заедно, обвиняват ни, че купуваме народни представители, а видяхме всъщност кой е купен. Шараните беше с цел да кажа, че хората не са шарани и ще видят всичко“.

Сред колекцията му има вратовръзка с динозаври, насочена към депутатите с множество мандати зад гърба си и с евробанкноти, която ще влезе в употреба, след като България приеме еврото, уточни Митев.