София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Иван Бакалов: Има официални твърдения, че Covid е бил изкуствено създаден

Коментар във Фейсбук
36 сVox Populi 3349

Фейсбук блокираше информации, че коронавирусът е с изкуствен произход. Сега казват, че прави точно обратното, след като има официални твърдения, че бил изкуствено създаден.
Е видя ли се сега, че Тръмп изпревари науката - той каза, че бил създаден в китайски лаборатории преди учените.
Любима тема на конспираторите е за създадени в лаборатории вируси. Само че ако обявят коронавируса за изкуствено модифициран, а не с произход от прилепи, в каквито живее, какво да кажем за птичия грип, за свинския грип, за вируса на СПИН (пренесен от маймуни). И те ли са такива? За СПИНА също твърдят за генно инженерство, и споровете продължават. Испанският грип (вирусът му е вид свински грип) е убил 50-100 млн. души във време, преди науката да може да модифицира вируси.
И щом SARS-Cov2 е изкуствено създаден какви са SARS-Cov1 (по-смъртоносен, но не толкова заразен) и MERS (още по-смъртоносен)? И двата вируса се срещат у прилепи, единият се появи пак в Китай, където ядат какво ли не, другият в арабския свят, където ядят камили, върху които прилепи са пренесли вируса.
Интересни времена, обществото е разделено и части от него вярват в противоположни неща, учените също. И Фейсбук ще се разчекне на кого да допуска твърденията.
А да видим дали ще ме санкионира за този пост.
 
Иван Бакалов, Фейсбук
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!