София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кметът на Сандански: Водопроводът е абсолютно законен

Кирил Котев отрече в предаването "ЕвроДикоф" всички обвинения срещу себе си

11 месецаПолитика 7 Боряна Райчева


"Водопроводът е абсолютно законен и мисля, че е в реда на нещата абсолютно всичко.", това заяви в предаването "ЕвроДиков" настоящият кмет на Сандански Кирил Котев. 
 
Отговорът му идва след обвиненията на лидера на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, който в предишен епизод на предаването изнесе данни, според които кметът Котев, бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев и техен съсед са си построили набързо частен водопровод с минерална вода, който няма нужните разрешителни.
 
Котев допълни, че разполага с документи, които доказват, че всичко е изрядно- водопроводът имал необходимите разрешителни и бил приет от ДНСК.
 
"Относно ползването на водата, изворът е изключително държавна собственост, а правото на ползване се дава от Басейнова дирекция. Притеснително би било, ако това е единственият хотел, който има минерална вода или последният такъв. Поред на вземане на вода е 35-ти, след него има още осем потвърдени разрешителни или дадени нови такива.", изтъкна още Котев.