София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

КОГО ЩЕ ВАКСИНИРАТ С ЯНСЕН?: Сред групите са ромите и заетите в туризма (ВИДЕО)

Общо 26 ваксинационни центъра ще работят по празниците - 4 от тях в София
3 мЗдраве 663

Изчаквахме решението на САЩ за "Янсен", то е положително. Междувременно още седем страни взеха своето решение. То е по посока да се използва ваксината без ограничения, което е и нашето решение. Очакваме още една доставка и ще се разпредели в празничния период. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг относно решението за имунизация с ваксината "Янсен".

„Очакваме още една доставка и ще се разпредели в празничния период“, съобщи той.

"Смятаме да я използваме в туристическия сектор и се мисли сред ромското население", добави той.

Кунчев обясни, че би било добре ваксината на „Янсен” да се използва при групи, където ще е по-трудно да се намерят хора за втора игла.

„Смятаме да насочим част от ваксината към туристическата индустрия, да започнем имунизацията преди старта на сезона, тъй като ваксината е еднодозова и може да се издаде сертификат веднага след нея. Публикуван е графика на работа за имунизационните пунктове”, съобщи още Кунчев.

Общо 26 ваксинационни центъра ще работят по празниците - 4 от тях в София. Центровете в столицата ще бъдат в Александровска болница, „Света Анна”, ВМА и „Пирогов“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!