София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Корнелия Нинова спуска нови реформи в БСП, стартира мобилизация за изборите

Слагат 31 областни координатори
пропускане

Корнелия Нинова спуска нови реформи в БСП, стартира мобилизация за изборите

Слагат 31 областни координатори

5 чЕвроком 422


На проведеното днес заседание на Националния съвет на БСП предложих организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията. Това съобщи в социалните мрежи лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 
Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите. Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 члена, а досега беше на 400 члена. До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства.
 
"Продължавам линията, поета от мен още от конгреса на партията, на който 1 делегат представляваше 100 члена на партията", добави тя.
 
Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основната ми цел, която следвам още с въвеждането на прекия избор за председател.
 
"В новата структура на партията прехвърлям партийните координатори от Позитано в структурите по места, като ще назнача общо 31 координатора във всеки многомандатен избирателен район на място", допълни Нинова.