София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Красен Кралев: Медиите пишат за злоупотребите с власт от страна на Василев, но не по моя поръчка

„Василев обяви война на целия спорт“, заяви бившият спортен министър
2 мПолитика 222 Христина Владимирова

„Как да коментирам несвързаните брътвежи на един човек с огромни дефицити и тежки психически отклонения“, каза Красен Кралев по повод обвиненията на спортния министър Радостин Василев. 

Припомняме, че Василев заяви в предаването на Сашо Диков, че „първият министър в затвора ще бъде бивш спортен министър“. 

„В думите му няма никаква конкретика, нито едно достоверно обвинение. Убеден съм, че Радостин Василев е наясно, че говори абсолютни лъжи. Но хората са го казали – змията хапе най-много, когато я е страх“, заяви Кралев. 

Той подчерта, че по време на двата му мандата като министър на младежта и спорта с екипа му са свършили огромна работа. „Може и да сме допускали грешки, но всичко е било честно, напълно законно и прозрачно. В услуга само и единствено на българския спорт“, заяви Кралев. 

„Цялата пасмина, която управлява България в момента, е известна с афинитета си към лъжата и измамата. Лъжат от страх, че хората разкриха, че са въздух под налягане и скоро ще им кажат: „Вратата е там!“. Лъжат от страх, че няма да им стигне времето да откраднат това, което им се иска, нито ще успеят да изпълнят задачите, които господарите им са поставили“, категоричен е той. 

„Медиите пишат за злоупотребите с власт от страна на Радостин Василев, но не по моя поръчка. Спортът е в шок от това, което му се случва“, заяви бившият спортен министър. По думите му постоянно се получават оплаквания от липса на адекватно финансиране на българския спорт, липса на прозрачност за сумите за финансиране на федерациите, както и на обективни критерии, по които се отпускат парите. 

Той съобщи, че българските спортисти имат нужда от грижи и внимание, но вместо това срещат агресивно поведение и празни обещания. „Финансиране липсва“, категоричен е Кралев. Според него „редица федерации са подложени на системен тормоз от страна на Радостин Василев, който се прави на голям мъж като им спира финансирането. Някои от тях споделиха за безобразията, които се вършат в спортното министерство, други мълчат от страх“.

„Знаете ли, политици и спортисти ни се обаждат и се смеят на поръчковите текстове на Радостин Василев, в който самият той се описва като достоен за премиер или поне вътрешен министър. Вие си отговорете в чий болен мозък се въртят подобни маниакални мисли и какво може да направи, за да постигне целта си. Но е обречен на провал“, каза още Красен Кралев. 

„Преди седмица човек от екипа на Василев звънеше отчаяно в редакциите на редица медии, за да се моли да пуснат потресаващ материал във възхвала на министъра – с обещание, че съответната медия ще бъде включена в списъка на тотализатора за реклама. Само от „Стандарт“ се подлъгаха и пуснаха този потресаващ материал. Ако не сте го прочели – прочетете го, временно изпълняващият дейността спортен министър си го е споделил във „Фейсбук“, информира той. 

Красен Кралев нарече настоящият министър на младежта и спорта Радостин Василев „посредствено момче“, което „няма представа за какво говори“ и което е назначило „най-лумпенизирания екип, управлявал ММС някога“.

„Могат да си измислят всякакви глупости и лъжи – понякога от некомпетентност, понякога целенасочено“, заяви Кралев. 

„Както казах, при нас всичко е било честно, напълно законно и прозрачно. Василев обяви война на целия спорт. Неговата задача е да обслужва федерациите и клубовете, а не да ги преследва и тероризира. Думата „министър“ етимологически произлиза от латински и означава служител (в смисъл на обслужител), съответно първи служител на държавата. Това на него не му е известно. Той се смята за собственик на парите на федерациите“, категоричен е бившият министър. 

Той заяви, че всички министерства в момента са дадени под аренда на различни олигарси. По думите му е публична тайна кой е инсталирал Василев на поста и каква му е задачата.

„Готвят няколко огромни измами и кражби, които ние внимателно наблюдаваме и ще предотвратим. Събираме доказателства и когато сме готови, ще ги предоставим на публичното внимание. Ние не говорим празни приказки, както прави Руди Гела“, каза Кралев. 

Той съобщи, че не е чул обвинения по свой адрес, а само хули и клевети.

„Една година нищо не работят – само ровят като кокошки из кашоните в килерите на министерството, за да ни дискредитират. Привикват служителки на ММС и ги заплашват. Това ли е мъжко поведение. Убеден съм, че никакво сериозно нарушение не е открито, защото няма такива. Близките ми са корави хора. Ще минем и през това. Още малко остава“, каза Кралев. 

„След незаконния арест на Бойко Борисов, лидер на най-голямата опозиционна партия, всичко е възможно“, заяви той по повод евентуалния му арест.

Според него преди година в България е бил извършен държавен преврат – „от едни хора, проекти на криминалния и олигархичен капитал“. „Тези хора се провалиха и си отиват. Ще се опитат да нанесат максимални поражения преди народът да ги помете. Знаят, че времето им изтича и затова агресират“, каза в заключение Красен Кралев. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!