София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Минеков: Това, което не беше свършено за 10 години ще се опитаме да свършим за 2 месеца

Велислав Минеков ще бъде служебен министър на културата
39 сКултура 685 Ивана Иванова

Отивам на място, където възнамерявам да свърша много. Това, което не беше свършено за 10 години ще се опитаме да свършим за 2 месеца. Това заяви служебният министър на културата професор Велислав Минеков, след като пое културното министерство.

"Първо ще имам среща с хора, представляващи политическите партии от парламента досега, ще разговарям, ще искам да знам за техните културни програми, за техните намерения по отношение на министерството. След това ще ви споделя всичко, с което започваме, наистина е амбициозно, но все пак, ако не друго, ще дадем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след нас", допълни проф. Велислав Минеков.

По думите му в министерството работят добри специалисти.

"Аз ценя тяхната работа, те ще останат там, където бяха и ще работим съвместно. Работим отдавна по отношение на Плана за възстановяване и се надяваме да получим една огромна помощ, близо 50 милиона евро. Надяваме се да се случи, но за съжаление никой досега не е направил постъпки за подобен ход", каза още проф. Велислав Минеков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!