София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Н. Пр. Митрофанова за "шпионския скандал": България не бива да изпълнява нечии поръчки

Тя определи отношенията между Русия и България като нормални
39 сПолитика 296 Мирослав Митков

Българите трябва да мислят за България, а не да изпълняват нечии поръчки. Така руският посланик Н. Пр. Елеонора Митрофанова коментира шпионския скандал у нас и изгонването на руски дипломати.

„Трябвало е да се покаже лоялност към стопаните. Това се случва на ниво скандал, за съжаление. Няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки - ваши дипломати също ще бъдат отпратени от Москва. На кого му става по-добре от това, не е ясно.“, каза още руският посланик.

Тя определи отношенията между Русия и България като нормални.

„В последно време заради скандалите, да кажем така, градусът на тези отношения се е понижил. Освен това мисля, че имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще, а не е задействан заради сегашните съюзници, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, че е това обаче е невъзможно“, заяви Митрофанова.

Според нея България трябва да гледа собствения си интерес.

"Най-важното е българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки и да поддържат приятелство с всички и да имат изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия. Постоянно поставяме тази алтернатива, но не бива да я има и изборът е ваш - сътрудничество с всички и ще е за благото на българския народ“, каза още Митрофанова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!