София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

НЯМА ЗАДЪРЖАН ЗА УБИЙСТВОТО НА ХРИСИМОВ

ПОЛИЦИЯТА ПРОВЕРЯВА ИВАН ЙОСИФОВ
7 годиниКрими 38 Боряна Райчева

Полицията проверява алибито на Иван Йосифов, син на изчезналия Йоско Костинбродския, за нощта в четвъртък, когато в София беше застрелян свидетелят Хрисим Хрисимов. Информацията е на вестник "Труд".

Освен от Иван Йосифов, криминалистите са потърсили обяснения и от още неколцина от хората на Йоско Костинбродския. Трима от тях са подсъдими по делото "Килърите 5" - Ивайло Симеонов-Богьовеца, Вергил Славов и Алекса Йорданов. Проверяван е бил и Пламен Симеонов-Пуйката, който също се смята за близък на Йоско. "Работим по няколко версии, но към момента няма арести, нито повдигнати обвинения за убийството на Хрисимов", казаха криминалистите за Труд. Основният свидетел на спецпрокуратурата срещу "Килърите 5" бе надупчен с осем куршума пред Клуба на шафнера в столичния квартал "Банишора" в четвъртък около 22 ч. Хрисим Хрисимов държал заведението, в което основните клиенти били предимно пенсионери от квартала. Първата версия на полицията е, че 53-годишният мъж е бил убит като отмъщение за свидетелските му показания в спецсъда. Засега не е напълно изключена и вероятността покушението да е резултат от неуредени сметки на Хрисимов. Проверява се дали той се е занимавал с нещо незаконно под прикритието на съдържател на пенсионерски клуб. Хрисимов е от гоцеделчевското село Мусомища и има много роднини в Гоце Делчев и Благоевград. Те научили за разстрела едва в петък вечерта.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!