София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Николай Малинов: Обидно е да ме наричат "шпионин"

„Не съм взимал пари от руски олигарси“

Николай Малинов: Обидно е да ме наричат "шпионин"

„Не съм взимал пари от руски олигарси“

9 месецаПолитика 14 Боряна Райчева


Председателят на движение „Русофили“ Николай Малинов заяви в студионото на БТВ, че се чувства обиден, когато го наричат „шпионин“. Той беше обвинен от прокуратурата, че е изнасял информация за две руски организации срещу заплащане, чиято цел била налагането на руски интереси в България.

„Чувствам се омерзен и излъган от поведението на Цветан Василев. Сергей Станишев ме запозна с Цветан Василев. Запознах се с него по повод на това, че ще ставам издател на „Дума“. Делян Пеевски беше дясната ръка на Цветан Василев“, коментира Малинов на въпроса дали има връзки с олигархията.

„С Леонид Решетников сме големи приятели. Давал съм телефона на български политици на Решетников. Моите контакти в Русия са публични. Аз се занимавам с културни, духовни и обществени връзки. Аз нямам бизнес с олигарси“, заяви още председателят на движение „Русофили“.

Малинов се оплака, че разследващите органи са дошли в дома му в 7 ч. и са преобърнали къщата му. Той заяви, че е притеснен за семейството си, но на този етап не възнамерява да обвинява никого за случилото се.