София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Николай Коев: Не можем да изпаднем в изолация заради ветото срещу Р. Северна Македония

По думите му тонът в разговорите с президента беше много доброжелателен
25 дниПолитика 11 Антоанета Начева

Не можем да изпаднем в изолация заради ветото срещу Р. Северна Македония. България е пърноправен член на Европейския съюз. Имаме своите проблеми, но сме в ЕС, докато Македония не е започнала преговорите дори. Това зави в ефира на bTV дългогодишният кореспондент в Скопие и Белград Николай Коев.

Според него срещата в Люксембург е демонстрирала европейска солидарност. Той твърди, че Европа се дистанцира от ситуацията, защото ако нашия случай с Македония стане прецедент, това ще се пренесе и в процедурата при останалите от Западните Балкани.

„Историческата и фактическата истини са на наша страна. Трудно е да се артикулират фалшиви тези. В разговорите между Зоран Заев и президента Румен Радев липсваше острота. Тонът в разговорите с президента беше много доброжелателен, посочи Коев.

„Преди време Франция беше инициатор на нови по-тежки критерии за приемане на нови членки в ЕС. Там се говори даже, че Македония трябва да влезе след 8-10-11 г., там има такива тънкости, че ако не изпълниш някой от критериите, те връщат като ученик назад“, обясни Коев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!