София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

НС ОТСТРАНИ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

Мнозинството в 43-то НС освободи депутата от две комисии
пропускане

НС ОТСТРАНИ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

Мнозинството в 43-то НС освободи депутата от две комисии

5 годиниПолитика 1809 Боряна Райчева


Управляващото мнозинство в 43-то Народно събрание отстрани независимия депутат Велизар Енчев от комисията по взаимодействие с неправителствени организации и жалби на гражданите и комисията по социална и демографска политика.
Предложението за освобождаването на Енчев дойде от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Причината е разногласието на Енчев с групата, която подкрепя правителство с премиер Бойко Борисов. Миналата седмица Енчев сам напусна парламентарната група, а по-късно Симеонов го изключи от Националния фронт за спасение на България.
Енчев посочи, че с това предложение Валери Симеонов казва на пенсионерите, че не иска да има техен представител в комисията за гражданските организации, както и в тази по социални въпроси.
В защита на Енчев се обяви Мая Манолова, която поиска гласуването да бъде отложено, тъй като досега независимите депутати са били членове на парламентарните комисии, а това е първият парламент, който не е дал възможност на независими депутати да бъдат членове на парламентарни комисии. Предложението й обаче беше отхвърлено.