София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Ректорът на УНСС върна на работа доц. Мартин Осиковски

Той беше дисциплинарно уволнен заради уронване на престижа на университета
4 мОбщество 582 Ивана Иванова

От днес доц. д-р Мартин Осиковски е на работа в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

АЕЖ подкрепи уволнения от УНСС доцент: Преподаватели като него са гордост за всеки университет

Ицо Хазарта: Несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС е позор за целия университет

След серия от срещи и консултации на ректорското ръководство с представители на различни академични звена в Университета за национално и световно стопанство, както и с ръководството на катедра „Медии и обществени комуникации“, е взето решение за отмяна на наложеното дисциплинарно наказание.

Проф. Димитров изтъкна, че внимателно е следил и анализирал обществения дебат и се надява разрешаването на тази ситуация да допринесе за консолидиране на академичната общност – както в УНСС, така и в останалите български университети. Възвръщането на взаимното доверие е първата и най-важна стъпка към възстановяване на конструктивния диалог, градивна работна атмосфера и зачитане на академичните ценности, подчерта проф. Димитров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!