София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

ОТКРИХА ОТСЕЧКАТА НА МЕТРОТО ДО ЛЕТИЩЕТО

БОЙКО БОРИСОВ: ДУМИТЕ ОТЛИТАТ, А МЕТРОТО ДО „ЛЕТИЩЕ СОФИЯ“ ПРЕВОЗВА ПЪТНИЦИ
пропускане
5 годиниТехнологии 125

Пуснаха в движение удължената отсечка на метролиния 1 днес. Тя съдържа 4 нови станции – Дружба, Искърско шосе, Софийска Света гора и крайната Летище София. Участъкът е дълъг 5 км.

Първите пътници по новия маршрут се качиха в 13 часа. По изчисления и анализи броят души, които се очаква да бъдат превозвани ежедневно по отсечката, е над 45 хил.

Премиерът Бойко Борисов уважи празничното откриване и заяви, че средната скорост на метро влака е 40 км вс час. По думите на министър-председателя целите и ползата от постигането им не са малко, като подчерта, че с новия вид транспорт до аерогарата ще се прекрати „рекета на такситата“.

„Когато цифрите говорят и тези от преди, когато управляваха т. нар. „синя“ София, ще замълчат. За 23 години – 9.5 километра метро. Откакто ГЕРБ управлява – 30 км метро за 10 години“
На събитието присъстваха и градоначалникът на София Йорданка Фандъкова, както и Министърът на транспорта Ивайло Московски, Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
От утре ползването на подземната железница ще може да се заплаща и чрез карта от банкомат, разположен на територията на станцията.
Очаква се разширението на същата линия към Бизнес парка да бъде готово до 8 май.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!