София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Павел Вълнев: Изградил съм много бизнеси, за разлика от Пеевски, който е ликвидатор (ВИДЕО)

Бизнесменът коментира, че има картел в рекламния телевизионен бизнес
9 мЕвроком 26863

Има картел в рекламния телевизионен бизнес, разделят го на две - на групата на БТВ и на групата на Нова. Това беше една от причините много трудно да се продаде една телевизия реално като реклама без да има различни сайтове. Поради тази причина с Ралица Василев се пробвахме да купим БТВ, отговорът беше, че те продават група от телевизии в Източна Европа и нямат полза да продадат само една телевизия. Аз се опитах да направя най-различни неща и когато имах оферта на продам BIT, аз като бизнесмен реших, че искам да си покрия инвестицията, защото и 10 години да се влагам, не знам дали ще мога да си върна инвестицията. Защо ми е като само врагове си трупах. Това коментира бизнесменът, който е зам.-председател в партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България", и който е бивш собственик на BIT, Павел Вълнев.

"Никой не си е позволил да ме заплашва докато съм бил собственик на телевизия. В момента горе-долу знам кой е купил телевизията, нямам доказателства, но в първичните разговори се говореше, че те ще запазят работниците на телевизията, ще вкарат инвестиция, но нищо това не се случи. Когато видях, че затварят телевизията ми стана ясно за какво става въпрос. Мисля, че хората, които в момента управляват дадоха парите, а това са ДПС и ГЕРБ, а ГЕРБ са патерицата. Човекът, който директно извърши продажбата беше бизнесменът Красимир Гергов", допълни още Павел Вълнев.

Той коментира и участието си в партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". "Аз се финансирам сам, не искам някой друг да ме финансира и после да търси привилегии. Аз попитах и Цветанов дали има зависимости от Делян Пеевски, Ахмед Доган, ДПС или някакви олигарси, а той каза, че няма. Затова взех това решение, не е било лесно решение, по-малко време ще отделям на семейството си, децата си. София е друга България в сравнение с провинцията. Положението е плачевно, те не вярват на никого и на нищо. Хората са уплашени и мачкани, първо от ДПС, а после и от ГЕРБ", коментира бизнесменът.

"Кукловодите по естествен път вече изчезват, това, което се опитвам да правя не е, че съм гений или месия. Опитвам се да активизирам всички млади хора, всички богати хора, които са неопетнени в политиката. Има доста хора, които от чужбина се включиха в партията и това са хора, които реално нищо не искат. Аз нито ще взема някакви постове, нито ще стана министър. Не искам пост, защото аз не мога да бъда депутат, който да не ходи на работа. Ако стана депутат трябва да съм всеки ден в парламента, за да си върша работата, също и ако съм министър, защото съм такъв човек. По-скоро с визията си аз искам да изградя нещо, както съм изградил и телевизията. Много бизнеси съм изградил от нула, за разлика от Делян Пеевски, който е най-големият ликвидатор в държавата. Той каквото и да хване до ликвидира. Не знам как да се направи една държава, поне на средно европейско ниво. От няколко месеца насам работя това нещо, събрал съм хора, които искат да помогнат", допълни Павел Вълнев.