София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

ПП АБВ се регистрира за предстоящите избори (ВИДЕО)

Румен Петков коментира, че имат 7 или 8 хабилитирани лица
пропускане
4 чПолитика 173 Ивана Иванова

ПП АБВ се регистрира за предстоящите избори. Партията са внесли над 3100 подписа за регистрация в ЦИК.

"Смисълът на една политическа партия не е да реализира своя председател, а да даде на хората усещане за почтеност и спокойствие", каза лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти.

"Мисля, че поне два месеца по-рано да се правят предварителни подредби и всякакви декларации на тази тема, са по-скоро спекулативни. Нашата амбиция е по-скоро да се обърнем към гражданите за подкрепа, за да върнем нормалността", коментира Румен Петков.

"Аз нямам от какво да се притеснявам, защото в целия си живот съм живял в два апартамента. Единият в Плевен на родителите ми, другият тук в София. Така че притеснения, безпокойство, нямам под никаква форма, но считам, че трябва да има мярка. Добре разбираме, че обществото иска радикална промяна. Не е прилично хората с биография като моята да са за пореден път за нещо си кандидати", изтъкна Петков.

Лидерът на АБВ коментира, че имат 7 или 8 хабилитирани лица: професори и доценти. По думите му те са хора, които имат опита от реалния живот.

"Петима от водачите ни са на възраст около 30-годишна възраст. Хора, които са избрали, независимо, че са добили образованието си в Лондон, в Брюксел и другаде, да се върнат и да работят тук. Тази дума патриотизъм някак си се умори от злоупотреби, но този израз на родолюбие трябва да бъде видян и разбран от хората", каза още Румен Петков.

Снимки: Булфото

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!