София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Проф. Кантарджиев: Имам достоен заместник в лицето на проф. Христова

Коментар на бившия шеф на НЦЗПБ
3 мПолитика 245 Антоанета Начева

„Беше ми предоставена възможност да видя колко хора ме уважават от института. Много приятно съм изненадан. Моля ги за малко успокоение, да не се отрази зле на тях и на института. Имах възможност да ръководя най-добрия институт - центърът показа на какво е способен през последната година и половина. С проф. Христова винаги сме работили много добре, в нейно лице имам един достоен заместник, който държи на института. Когато се правят промени най-опасното е, някой, който е за кратко иска да прави по свой модел контрола. Аз като лекар и гражданин не съм доволен от здравеопазването.", заяви категорично проф. Кантарджиев в "Тази сутрин" по bTV.

"Всичко стана много набързо. Желанието на министъра беше още в понеделник, но понеже се забавих в канцеларията стана във вторник. Дойде секретарката и каза, че министърът иска да се срещне с мен и с проф. Христова. Когато останахме двамата каза, че съм за пенсиониране", споделя бившият директор на НЦЗПБ за детайлите около своето пенсиониране.

"Министърът не даде никаква оценка за работата ми, благодарността на сайта на министерството се появи чак късния следобед. Благодаря на колегите ми за подкрепата и ги призовавам да имат по-голяма въздържаност, защото не е добре за Центъра.", добави той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!