София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Рекорден брой новозаразени в Южна Корея

Открито е ново огнище на епидемията в затвор в Сеул
5 сОбщество 280 Златина Петкова

Южна Корея регистрира рекордните близо 1100 нови случая на коронавирус през последното денонощие, предаде агенция  Ройтерс. Открито е ново огнище на епидемията в затвор в столицата Сеул, където били установени 185 заразени. 

На фона на регистрираните над 1000 нови случая на коронавирус за пето поредно денонощие, южнокорейските власти са критикувани, че са затегнали ограничителните мерки прекалено късно.

Агенцията “Ройтерс”  припомня, че в началото на пандемията Южна Корея беше сочена като успешен пример в световен мащаб, след като беше възприела подход на бързо проследяване на контактите на заразените и масово тестване. За разлика от предишната вълна на епидемията в страната, която се отличаваше с няколко големи огнища, сега се наблюдават много клъстъри, което засилва безпокойствата, в условията на недостиг на легла в болниците.

За изминалите 24 часа в Южна Корея са били потвърдени 1097 нови случая на коронавирус, включително 25 привнесени от чужбина. Досегашният рекорд от 1076 регистрирани заразени датираше от сряда. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в страната доближава 50 хиляди. 15 човека са починали през последното денонощие от усложнения, предизвикани вируса.