София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Роман Абрамович погасил дълг на Достоевски за стотици хиляди евро

Ставало дума за 240 хил. евро
1 годинаЛюбопитно 229 Боряна Райчева

Руският олигарх Роман Абрамович е платил дълга на писателя Фьодор Достоевски към казиното на Висбаден. До 2013 г. на вратата на заведението висеше таблица, в която се посочва дълг от 240 хил. Евро, пише News.ru. 

Достоевски на никого не е длъжен, махнете тази срамна табела,  коментирал руският олигарх.

Литературният критик и президент на фондация „Достоевски“ Игор Волгин обаче се усъмни в достоверността на тази история. Той твърди, че писателят е живял доста бедно в град Висбаден и не е могъл да загуби такава сума.

И все пак. Никой не е плащал такива дългове. Ако е платил нещо там, са някакви дългове на обществото, но Достоевски също не изглежда да има международни дългове. Във всеки случай това не са дългове на Достоевски, това е сигурно, цитира Волгин "Царьград".

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!