София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Румяна Благоева: В правителствена болница не само не излекуваха мъжа ми, а го убиха (ВИДЕО)

Съпругата на Милчо Благоев с изповед в ефира на "ЕвроДикоФ"
21 сОбщество 10643

Милчо Благоев винаги се е борил за правда и справедливост, а в правителствена болница "Лозенец" продължи борбата за неговия живот. Той не успя да оцелее в тази борба поради факта, че имаше безотговорно и несправедливо отношение към един човек, който заслужаваше достойно да продължи живота си, достойно да се погрижи за него и достойно да бъде зачетено неговото присъствие през всичките тези години в обществения живот. Това коментира съпругата на собственика на голямата строителна фирма „НИКМИ“ Милчо Благоев години наред се бори срещу строителната мафия в софийската община Румяна Благоева.

Хотелът му "Гранд хотел Милениум София" се намира в центъра на столицата на метри от НДК. Негови собственици с равни дялове са бизнесмените Милчо Благоев и Николай Козанов. Техни са още 5-звездния "Гранд хотел София", "Суит хотел" в Студентски град, както и на хотел "Лилия" на Златни пясъци.
 
"Понякога човек се доверява на близки доктори, които не оцениха, че болницата няма необходимия капацитет да лекува. Ние се предоверихме на един близък доктор на правителствена болница превантивно да влезе с 30% увреждане на белите дробове и двустранна бронхопневмония. 30% не е 100%, както той си отиде. Той искаше на 4-5 ден да излезе от болницата, че не се полагат необходимите грижи, че нощно време няма човек, който да се грижи. За мен егото не допусна да се направи един екип от добри специалисти, защото се оказа, че в правителствена болница нямат подготвени специалисти. Може да имат прекрасни условия, но няма подготвени специалисти за това ковид отделение. Ние това не го знаехме и съответно се получи накрая едно фатално решение, което взехме", каза още Румяна Благоева.
 
"Там докторите не позволиха, а аз бях готова на всичко само и само да му се помогне, защото виждах още на 5-ия ден, че той се влошава. В крайна сметка шефът на болницата проф. д-р Любомир Спасов не позволи да се направи консулт със специалисти по анестезиология и реанимация, въпреки че приятели и доктори на Милчо бяха готови да отидат да помогнат. Д-р Спасов не допусна една такава консултация, единствено с пулмолози, които така и не си свършиха работата, защото не направиха така, както трябва интубацията. Състоянието на всички пациенти в ковид отделение се контролираше по телефона и нямаше необходимите специалисти, дори и белодробен специалист нямаше, нямаше кой да ръководи на място цялото лечение на който и да било пациент от тази болница. Стигна се до там, че от 30% усложнения, то стана 100%, коментира жената на Милчо Благоев.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!