София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

С полагане на венец: Започна официалното посещение на председателя на Националното събрание на Виетнам

Председателят на парламента Росен Желязков посрещна своя виетнамски колега и разговаря с него на „четири очи”

18 сОбщество 294 Иванина Игнатова

С полагане на венец на паметника на Незнайния войн започна официалното посещение в България на председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Председателят на парламента Росен Желязков посрещна своя виетнамски колега и разговаря с него на „четири очи”. Предвидено е Въонг Дин Хуе да се подпише в книгата за официални гости на Народното събрание.

По-късно председателите на двете законодателни институции ще водят пленарните разговори между народните представители от България и Виетнам. Председателят на Народното събрание Росен Желязков и председателят на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе ще подпишат Меморандум за разбирателство между двата парламента.

В рамките на визитата се предвижда да бъдат подписани и Меморандум за разбирателство между администрациите на Народното събрание на Република България и на Националното събрание на Виетнам, Програма за сътрудничество в областта на културата между Министерството на културата на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 г., План за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 г., както и Меморандум за разбирателство за създаване на връзки на приятелство и сътрудничество между област Перник и провинция Вин Фук.