София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Социалното министерство оспорва европейски доклад на ЕС за условията на живот у нас

В резюмето на доклада на “Еврофондация” е отбелязано, че данните за страната ни са в процес на преразглеждане
1 мОбщество 358 Златина Петкова

Министерството на труда и социалната политика разпрати официална позиция по повод публикации в медиите относно изводите в доклада на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд за влиянието на пандемията от COVID-19 върху заетостта и трудовия живот в ЕС. Ето какво информират от ведомството:

"В констатациите в публикуваното на 11 март изследване, които се отнасят за България, са допуснати неточности. Министерството на труда и социалната политика ще изпрати писмо до европейската фондация с настояване данните за страната ни да бъдат коригирани.

В резюмето на доклада, публикуван на официалната интернет страница на Еврофондация, е отбелязано, че данните за България са в процес на преразглеждане".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!