София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Татяна Дончева: За нас няма формула „кабинет на всяка цена“

Тя разкритикува остро неразбориите в изборния ден

За нас няма формула „кабинет на всяка цена“. Ние имаме ясна програма, реформаторска и ще видим какво ще стане, когато получилият най-много гласове ГЕРБ получи мандата. Това заяви по Би Ти Ви Татяна Дончева, лидер на една от коалициите, които влизат в „Изправи се. Мутри вън!“.

Тя разкритикува остро неразбориите в изборния ден. „По телевизията гледахме как броят в САЩ, а не можем да видим как броят гласовете в България. ЦИК е взел решение за това в противоречие със закона“, каза тя и припомни сигналите от снощи за стотици сбъркани протоколи, за подмяна на протоколи, за отворени чували с бюлетини и за бавенето при отчитането на резултатите.

По думите й няма контрол върху процеса по обработката на протоколите и призова парламентарно представените партии да се стегнат и да довършат броенето, особено в София и Пловдив.

„Това, което е измислило ЦИК от вчера, няма нищо общо със закона. Законът предвижда предаването на протоколите, чувалите и броенето да бъде наблюдавано от кандидати, застъпници и партийни наблюдатели. ЦИК е приело решение в противоречие със закона да ограничи това. Снощи Мая Манолова се бори титанично, за да влязат двама души през нощта“, каза Татяна Дончева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!