София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Тръмп пусна провокативно видео в Twitter

В него той се представя като американски държавен глава завинаги
пропускане

Тръмп пусна провокативно видео в Twitter

В него той се представя като американски държавен глава завинаги

3 месецаЛюбопитно 383 Георги Камарашев


Американският държавен глава Доналд Тръмп публикува провокативно видео в профила си в Twitter, с което се представя като президент завинаги.

Във видеото Тръмп говори без звук, докато на екрана се променят датите на четиригодишните мандати на бъдещите президенти: 2020, 2024, 2028 и т.н. След това цифрите се ускоряват и се стига до сто хилядната година от нашата ера. След това се появява надпис: "Тръмп завинаги!" На фона на клипа е песента "В пещерата на планинския цар" от композитора Едвард Григ за пиесата Пер Гюнт на Хенрих Ибсен.

Припомняме, че по Конституция в САЩ един държавен глава може да остане в Белия дом само два мандата - всеки по четири години. През есента на тази година ще се проведат американските президентски избори, т.е. Тръмп може да остане президент най-много до януари, 2025 година.

Междувременно председателят на Камарата на представителите - демократът Нанси Пелоси, осъди решението на Сената да оправдае Тръмп и видя американският президент като "продължаваща заплаха за американската демокрация".