София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Цвета Караянчева: Във времето, когато трябваше да сме най-единни, бяхме най-разделени (ВИДЕО)

Българските политици с поздрави за Новата 2021 година
пропускане
9 чОбщество 1803 Златина Петкова

Български политици честитят Новата 2021 година с надежда и пожелания за здраве и просперитет. Не подминават трудностите през 2020 г. и отбелязват заслугите на медиците и обществото през отминаващата трудна година.

Обръщение по случай 2021 г. направи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Честита Нова година, скъпи сънародници! Повече от всякога се обръщам към вас с надежда, за да пожелая от сърце здраве, радост и просперитет на всеки един от вас през 2021 година. Вероятно всички ще бързаме да забравим случилото се през 2020 година и коронавируса. Но каквото и да става, не трябва да забравяме уроците на изминалите 12 месеца. Научихме ли се да сме отговорни един към друг? Научихме ли се да сме по-човечни и да си помагаме? Научихме ли се как да не допуснем тази ужасна пандемия да ни връхлети отново?”, започва словото си Караянчева. Председателят на Народното събрание изразява болката си, че във времето, когато трябвало да сме най единни, сме били е най-разделени.

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова започва своето пожелание за Новата година във Facebook с цитат на Екзюпери: „На света няма нищо по-крехко от надеждата“. Именно с надежда, пише тя, заставаме на прага на новата година. Все още крехка, но несломима.

„Измина година на тежки загуби и пропуснати моменти, през които се научихме да преминаваме заедно. Със смелостта на нашите лекари, сестри и медицински персонал, които не се предадоха пред изпитанията на неизвестното. С грижата на хиляди хора и доброволци, които помагаха на непознати. Със съпричастността и отговорността на всеки. Това беше най-големият урок по човечност, за който си струва да сме благодарни”, отбелязва Фандъкова.

Според лидера на БСП през Новата година най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта.

„Изпращаме една тежка година за всяко българско семейство и за всички ни като общество”, пише във Нинова Facebook. Тя благодари на всички, които са се борили с непознатото за нашата страна и света предизвикателство.