София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ваклин иска от прокуратурата да затвори устата на медиите

"Трябва да има регулация на медиите"

Ваклин иска от прокуратурата да затвори устата на медиите

"Трябва да има регулация на медиите"

8 месецаОбщество 3 Боряна Райчева


Свидетелят на прокуратурата по делото „Иванчева“ Александър Ваклин иска от държавното обвинение да затвори устата на медиите. Той обясни, че не бил доволен от писанията по негов адрес и затова се срещнал с главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Иван Гешев.

Това призна самият Ваклин при участието си в сутрешния блок. „Направих тази среща, исках да се оплача от некоректните инсинуации и некоректното отразяване на моята личност. Доста лъжи, закани и заплахи имаше. В молбата за среща моля главния прокурор да инициира дело или да инициира законодателни промени за контрол върху този тип публикации. Ако пуснете искане за среща, може и вас да приемат. Не водя дело. Безсмислено е пет години да докажа, че някой лъже за 1000 лева. Трябва да има регулация на медиите“, обясни той.

Съвсем очаквано той отрече да има връзка с Иван Гешев и жена му. Отказа да каже с колко пари разполага, като уточни лаконично: „Разполагам с достатъчно. Печалбата на фирата ми е 900 000 лева за тази година“.

Във връзка с неговата кандидатура за общински съветник той каза: „Обикновения гражданин го обслужват с досада и ненавист в администрацията. Това трябва да се промени“.