София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Великобритания премина пика на поредната вълна от COVID-19

Джонсън каза още, че въпреки че има известни признаци на надежда
16 сОбщество 251 Мирослав Митков

Великобритания премина пика на сегашната вълна на пандемията, но броят на заразените все още е висок, съобщиха здравните власти, цитирани от Асошиайтед прес.

Според главния здравен експерт на страната – Крис Уити, броят на инфектираните, хоспитализираните и починалите намалява, но това все още не означава, че няма да има нов пик на заразата.

Премиерът Борис Джонсън изрази надежда, че училищата ще отворят от 8 март, тъй като ваксинациите доказват намаляване на смъртните случаи и на сериозни заболявания от главните щамове на коронавируса.

Джонсън каза още, че въпреки че има известни признаци на надежда и броят на пациентите с COVID-19, които са в болница, започва да намалява за първи път от началото на новата вълна, нивото на зараза все още е тревожно високо.

Той оцени усилията на Националната здравна служба като "най-колосалните в историята ѝ" заради осъществените 10 милиона ваксинации в Обединеното кралство, включително на близо 90 на сто от хората над 75 години в Англия и всички подлежащи на имунизация хора в старческите домове.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!