София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Веселина Томова: Дано Байрактаров не позволи да бъде пречупен

„Беше изненада напускането му на Патриотите, но разбирам гнева му“

15:49 ч. 14.02.2017 г.Политика 14

Напускането на Димитър Байрактаров не ме изненада. Той говори истини, не съм склонна да го съдя за това. Дано от тук нататък той успее да отстои позициите си, и да не позволи да бъде пречупен. Това заяви собственичката на сайта „Афера“ Веселина Томова в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Разбрах от вашата телевизия, че той е напуснал Патриотичния фронт. Аз го познавам от врмето, когато работихме в телевизия СКАТ. От времето, когато да бъдеш опозиция на ГЕРБ не беше проблем. Тогава Байрактаров имаше предаване в СКАТ, коментира Томова.

Не бях изненадана, когато Димитър Байрактаров беше включен в листите на НФСБ на Валери Симеонов. За мен беше изненада напускането му от Патриотите, но разбирам гнева му. Няма лошо в това човек да е обиден, че е работил за нещо, а не е получил признание за него. Така Веселина Томова коментира включването на Байрактаров в листата за депутат от Патриотите, но на неизбираемо място.

Не съм склонна да го съдя, за това че е казал истината. Едва сега той намери силата да каже истината за Патриотичния фронт. Първата ми реакция беше на задоволство, от позицията му след излизането.

Журналистката коментира, изказването на Валери Симеонов, който по-рано днес предупреди Байрактаров да внимава какво говори, за да не започне да говори той. Тя заяви, че Димитър Байрактаров знае достатъчно факти за Симеонов и Патриотичния фронт, така че ако си отвори устата, има доста какво да каже.

Аз не виждам кого ще уплаши Валери Симеонов. Ако той има зависимост от някого, тя ще излезе рано или късно. Хората се объркаха още от момента в който Патриотите прегърнаха Борисов и ГЕРБ във вече бившото правителство. Подкрепям мнението на Байрактаров, че лидерите в тези партии сега си правят договорки, как да си разпределят властта, коментира Томова.

Процентите които се дават в момента от социолозите са малко пресилени. Отчитам големия минус който тежи на плещите на ПФ. Той идва от управллението им в правителството и от начина, по който поддържаха Бойко Борисов.

Във Варна в Патриотичен фронт нещата са объркани, още от времето на Атака. Там са разделени и няма силно ядро. Градът не е силен като активност за Патриотите, добави още журналистката.

Тя прогнозира ниска избирателна активност на тези избори, като цяло в страната и провеждането на втори предсрочни след тези.