София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан и Ювентус завършиха 0:0

"Росонерите" и "бианконерите" завършиха наравно в здрава битка

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Милан и Ювентус завършиха 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италианската Серия "А", а равенството отдалечи "росонерите" от лидера и градски съперник Интер.

Срещата започна динамично и още 4-ата минута Калабрия нахлу в наказателното поле на гостите и падна след съприкосновение с противник, но главният съдия Марко Ди Бело не посочи бялата точка. Последваха равностойно минути, а вратарят на "бианконерите" Шчесни отрази удар на Леао, който направи хубав пробив.

Златан Ибрахимович бе заменен принудително от Оливие Жиру още преди да са изминали 30 минути. Десетина минути след това последователно Жиру от фал, Тео Ернандес и Сандро Тонали пробваха да се разпишат във вратата на Шчесни, но без успех.

Домакините стартираха по-активно след почивката и Жиру имаше добра възможност да нанесе удар с глава, но подаването дойде прекалено дълго за него и той не успя да отиграе добре. Малко след влизането си в игра Бернардески надскочи Калабрия, но ударът му с глава не бе достатъчно точен. В ответната атака Саелемакерс центрира страхотно към Жиру, който стреля с глава, но Шчесни бе на мястото си. Секунди по-късно именно действие на бразилеца предизвика претенции на Мората за дузпа, каквато не беше отсъдена.

В 63-ата минута Тео Ернандес пробва далечен шут по земя, с който не затрудни Шчесни, а шест минути по-късно Жиру стреля с глава и прати топката в ръцете на вратаря.

Шест минути преди края Алекс Сандро центрира добре отляво след комбинация с Киелини и намери МакКени, който надскочи Калулу и Романьоли, но не отправи точен удар с глава.

След равенството "росонерите" вече са трети с 49 точки и по-лоша голова разлика от Наполи, като и двата тима изостават на 4 точки от лидера Интер, който е с мач по-малко и преди кръга имаше само 2 точки аванс пред градския съперник.