София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Павел Колев: Няма да подавам оставка, докато не стане ясно какво се случва с клуба

Преди малко повече от седмица той заяви, че на 13 май цялото ръководство и треньорският щаб ще се разделят с клуба

Павел Колев: Няма да подавам оставка, докато не стане ясно какво се случва с клуба

Преди малко повече от седмица той заяви, че на 13 май цялото ръководство и треньорският щаб ще се разделят с клуба

4 месецаФутбол 89 Симеон Кисьов


Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев няма да подаде оставка, въпреки намерението да го направи след края на извънредното положение. Преди малко повече от седмица той заяви, че на 13 май цялото ръководство и треньорският щаб ще се разделят с клуба.

"Не е вярно, че съм в оставка. Има Управителен съвет, с когото поддържам връзка и се виждаме непрекъснато. Има треньорско ръководство, има и спортен директор. Работата си върви. Футболистите минаха препоръчаните от футболния съюз PCR тестове, които ще станат ясни днес.", каза Колев пред bTV.

"Решихме да изчакаме – да не подаваме оставки, докато не стане ясно какво се случва с клуба. Ако го направим, това тотално ще блокира дейността на клуба. Не би било достойно. Продължаваме да си изпълняваме задълженията до момента, в който някой не ни каже, че не сме необходими.“

"Тогава го декларирах като намерение. Няма внесени документи. Мисля, че беше редно и така се прави. Когато собственикът смени собствеността, е редно собственикът да избере екипа, с който ще работи.", добави Колев.

"Сега имам среща с момчетата от "Б-18". Ние си вършим стъпките по плана, който сме си начертали, но за съжаление – ситуацията е такава, че времето ни изтича. Има доста оперативни разходи, които не можем да покрием. Предполагам, че ще дойде и времето, когато ще изляза и ще обясня. Слушам и чета всякакви неща от финансово неграмотни хора. Не е сега моментът."

Тази сутрин стана ясно, че Георги Попов джиросва акциите на "Левски" на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът обаче отказа да ги получи.

"Аз не бях информиран за това нещо. Мога да кажа, че съм изненадан. По-скоро изпитвам други чувства в момента. Аз мисля, че "Левски" не заслужава това, което му се случва. Не само днес, а и въобще в последните години. За съжаление – това е ситуацията", коментира Колев.

"На историята на този клуб не отива такова подмятане на акции и цялата тази суматоха, която наблюдавах преди малко пред Министерски съвет.

"Надявам се все пак да бъде намерен начин "Левски" да продължи. Поне да му бъдат развързани ръцете да се пребори за съществуването си, защото в момента ние сме с вързани ръце.", добави шефът на "Герена".

"Последните няколко дни не съм разговарял с г-н Божков. Разговарях с него 3 пъти още когато бях оторизиран от своеобразния оперативен щаб, който бяхме сформирали тук. Аз се опитах да го убедя, колкото ми е по силите, че най-добрият вариант за "Левски" би бил той да се раздели с акциите, избирайки преносител емблематично име от историята на "Левски", ветеран или да ги върне в клуба, защото има и в Търговския закон такава опция. Той е решил друго."

Той отново поясни, че от три месеца футболистите не са получава заплати и имат основание да разтрогнат договорите си, а заплатите трябва да бъдат платени до 20 май.

"Това обаче не се случва от днес за утре. Има си регулации от ФИФА, има си и клаузи в договорите, които са защитни за клуба. Необходима е нотификация от футболиста или упълномощено от него лице. Когато получим такава нотификация трябва да ни се даден точен срок, в който да изплатим това, което му се дължи. След това вече има право да разтрогне по вина на клуба."

"Към момента нямам индикации, че подобно нещо може да се случи, но това е нещо, което може да стане във всеки един момент."