София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пореден шок за Левски

Феновете искат оставка след първата "моряците" срещу този съперник в София от 62 години насам за първенство

3 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Левски допусна обрат у дома срещу 10 от Черно море и загуби с 1:2 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Мартин Райнов (20) даде аванс на „сините“, а в края на полувремето Илиан Илиев-младши бе изгонен с втори жълт и червен картон. С човек по-малко „моряците“ изравниха чрез Матиас Курьор (55), а след това стигнаха и до пълен обрат с гола на Васил Панайотов (69). Това е първи успех за тима от Варна на "Герена" за първенство от 62 години насам. В края на срещата от трибуните на "Георги Аспарухов" се чуха скандирания на феновете за оставка.

Още в 9-ата минута Цветомир Панов отклони топката по много опасен начин към собствената си врата, но Иван Дюлгеров улови спокойно.

Сякаш от нищото в 20-ата минута домакините поведоха с първия си точен удар. Здравко Димитров качи топката на главата на Найджъл Робърта в наказателното поле, а холандецът намери непокрития Мартин Райнов, който от няколко метра не пропусна за 1:0. Две минути по-късно Левски имаше шанс и за втори гол, но Робърта пропусна от добра позиция.

Минута преди края на първата част нещата за гостите станаха още по-неприятни, след като Илиан Илиев-младши фаулира Мартин Райнов и след втори жълт и червен картон бе изгонен.

След почивката с човек по-малко обаче играчите на Илиан Илиев-старши надиграха "сините". В 55-ата минута Исмаил Иса напредна по десния фланг и центрира по земя, а Матиас Курьор се пребори за топката с двама и разстреля Николай Михайлов за 1:1. Четири минути след това момчетата на Георги Тодоров имаха огромен шанс да излязат напред в резултата за втори път, но Дюлгеров спаси два удара на Робърта, а Ивайло Найденов шутира над вратата.

В 69-ата минута се стигна и до пълен обрат на "Герена". Ивайло Найденов се намеси нескопосано при корнер за “сините“ и подари топката на Васил Панайотов. Халфът напредна сам цели 50 метра и преодоля Михайлов за 1:2.

До края на мача играта се накъса с нарушения и смени и домакините така и не успяха да стигнат поне до изравнително попадение.