петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      СНЯГ И ВЯТЪР СКОВАХА ЯПОНИЯ

      Заради нестихващите снеговалежи в Япония са загинали двама души. Най-тежко е положението на остров Хокайдо, където има опасност от наводнения и са евакуирани 142 човека. Над 1500 души са получили предупреждение да напуснат домовете си.
      Една от жертвите е 52 годишен мъж. Неговият крак е бил счупен след подхлъзване на заледена асфалтова настилка. Поривите на вятъра, които са достигали 144 километра в час, са го издухали от покрива на сградата, на която се е намирал.
      На северния остров Хокайдо са отменени повече от 320 полета, спряно е и движението на повече от 300 влака. Местните власти отмениха занятията в хиляди училища. Обилен сняг има в цяла Япония, като на места снежна покривка достига 80 сантиметра. Поривите на вятъра достигат до 35-40 метра в секунда, без ток все още са почти 3 хиляди домакинства.
      Силните снеговалежи предизвикаха спиране на тока на над 5000 домакинства на японския остров Хокайдо. Според официални данни спирането на тока е засегнало 19 селища, най-вече в източната част на острова. Заради снега е забавено и движението на високоскоростните влакове Шинкансен в североизточната част на остров Хоншу, където в крайбрежните префектури снежната покривка достига 70-80 сантиметра.
      Припомняме, че на 6 декември снежната виелица взе 6 жертви. На тази дата снежната покривка достигаше 120 сантиметра.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ