понеделник, 23.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГЛАДКО ИЗБРЪСНАТИ ДЖИХАДИСТИ ОТ ИД БЯГАТ ОТ СИРИЯ В ТУРЦИЯ ОБЛЕЧЕНИ В РОКЛИ

      Руските въздушни удари в Сирия силно са подкопали морала на терористите от Ислямска държава и те масово напускат позициите си и бягат в Турция.

      Според британския Daily Mail за да преминават по-безпрепятствено сирийско-турската граница, джихадистите избръсват до гладко брадите си и се преобличат в рокли никаб – традиционното мюсюлманско облекло за жени.

      В близост до град Алеппо британски репортери са намерили цели находища от използвани самобръсначки и отрязани бради. Същото подобно явление е наблюдавано и в района на град Хама. Бойци джихадисти на тълпи искат да се разделят с окосмяването от лицето си, въпреки че от гледна точка на собствената им идеология, това е голям грях. Те се обличат и в женски дрехи – рокли никаб, за да преминат по-незабележимо турската граница и да се присъединят към редиците на бежанците.

      Според английската медия, този факт говори много за ефективността на руските военновъздушни операции и за нарастването на мощността на подкрепяните от руската авиация Сирийски правителствени войски.

      Припомняме, че руската авиация в сътрудничество със сирийското разузнаване успешно проведе операция срещу Ислямска държава в Сирия на 30 септември. В сътрудничество със сирийските власти руски самолети нанасят въздушни удари, а правителствената армия на Сирия действа наземно. На 7 октомври удари по позиции ИД нанесоха и ракетни кораби от Каспийската флотилия.

       

      Източник:  lifenews.ru

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ