петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      От 1 юни влиза в употреба домейнът на кирилица .ею

      От 1 юни влиза официално в употреба интернет домейна на кирилица .ею. Това съобщиха от EURid, организацията, която поддържа домейна на Европа .eu. Всички имена на домейни, регистрирани на кирилица, които използват разширението .eu ще преминат през процес на уеднаквяване, за да приемат разширението .ею. Така българските страници ще има характерен и отличаващ се профил в интернет пространството на Европа.

      За българите това е по-лесният достъп до Интернет на родния им език, тъй като не е нужно да разпознават определен начин на изписване с латински букви на някои по-специфични букви като Ъ, Щ, Я или Ю.

      За бизнеса е важно, че домейните много по-точно се индексират от интернет търсачките. Така интернет страницата е много по-лесно откриваема за всички и оптимизирана за точната дума, от която се интересуват клиентите.

      Домейнът .eu е сред най-популярните домейни от най-високо ниво в света, свързвайки повече от 500 милиона човека от 31 държави в една Интернет самоличност. Повече от 3.8 млн. имена са били регистрирани откакто домейнът започна регистрация през 2006 г.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ