неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Малина Крумова: Еврофондовете не са дъвка,а въпрос на национални приоритети

      Вицепремиерът с ресор „Еврофондове“ Малина Крумова коментира, че няма риск за спиране на нито една европейска програма. Според нея за България и Румъния европейските фондове са податливи на по-малко рискове от корупция. 
       
      „Това отдавам предимно на факта, че те са свързани с много повече контрол и много повече усилия от страна на различни контролни органи и институции да бъда гарантирано, че няма рискове от измама и че няма неправомерно разходване на тези средства“ – допълни още Крумова.
       
      От две седмици на страницата на сайта на Агенцията за обществени поръчки се публикува ежедневно информация за обявените през деня поръчки и сключените договори във формат, който позволява машинна обработка, съобщи Малина Крумова. По думите ѝ вече са договорени над 33 процента от бюджета на европейските програми за периода 2014-2020, а около 8 процента от средствата са разплатени.
       
      Не сме индентифицирали рискове за спиране на нито една европейска програма, беше категорична Крумова. Тя отбеляза: имаме ситуация, която е техническа и предстои да бъде отстранена по отношение на Оперативната програма за наука и образование.
       
      Във връзка с предизборната кампания Крумова напомни на политиците, че еврофондовете не са дъвка, а въпрос на национални приоритети.
       
       
       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ