неделя, 29.09.24
18.9 C
София
21 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Минчо Христов призова президента да отмени постановление 208

      Минчо Христов кандидат за депутат от „Възраждане“ призова президента Румен Радев да отмени постановление 208 на Министерския съвет за трайно заселване на бежанци в България.

      В предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ Минчо Христов поясни, че голяма част от бежанците не идват от Сирия, а от Афганистан и други такива страни и на практика са обучени терористи.

      Политологът обясни, че президентът не може директно да отмени постановлението, но служебното правителство е назначено от него и така кабинетът може да отмени въпросния нормативен акт.

      Той съобщи, че е внесъл писмото с това искане в президентството.

      Според него германската канцлерка Меркел иска да се отърве от бежанците, които лекомислено е приела и заради това постановление България е под заплаха. Той посочи, че в момента напрежението в страната заради мигрантите расте и властимащите са длъжни да предприемат мерки.

      Ето и пълният текст на писмото:

       

      До Румен Радев
      Президент на Република България

      Уважаеми г-н Президент,

      На 12 август 2016 година Министерският съвет, с председател Бойко Борисов, приема постановление 208. Това Постановление регламентира трайното настаняване в български села и градове на мигранти с предоставено убежище или международна закрила.

      На всеки разумен гражданин е ясно, че става дума за трайно заселване на мигранти , които биха могли да променят демографската карта на България и това да доведе до сериозни проблееми от етническо или религиозно естество. При определени обстоятелтсна може да бъде застрашена и националната сигурност на Република България.

      Голяма част от българските граждани са силно притеснени от нахлуването на значителен брой мигранти, много от които са от Афганистан и Африка.

      Г-н Президент,

      Доколкото в предизборната си кампания публично обещахте отмяна на Постановление 208 на Министерски съвет, искрено се надявам да изпълните това ваше обещание. Служебното правителство и самият Министър председател са назначени от Вас и предполагам, че биха се вслушали във вашия съвет. Така ще докажете, че защитавате интересите на българския народ, а не чужди геополитически или финансови интереси.

       

      София, 27.02.2017 г. Минчо Христов

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ