петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Баскетболният Академик София се преименува

      Известният баскетболен отбор „Академик София се сдоби с нов генерален спонсор в лицето на телекомуникационния гигант А1. Двете страни подписаха днес  двугодишен договор, а базираният в Правец тим получи и ново име, като вече ще се нарича  А1 Академик София.
       
      Амбицията на клуба е да продължи да работи с млади български играчи, а от следващия сезон да награди с перспективни чужденци, за да стане конкурентен в първенството, коментираха от ръководството на тима.
       
      Пред камерата на телевизия  „Евроком“ старши треньорът на клуба Георги Давидов отправи и призив към своите играчи.
       
      „Името А1 задължава да се гони първото място“, коментира пък Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в А1, след подписването на договора. 
       
      От страна на Академик подпис положи  спортният директор на тема Сашо Везенков, а на събитието присъстваше и главният мениджър на Академик Петко Маринов, който коментира промяната, която ще настъпи в отбора.
       
      Академик е  един от най-познатите на Стария континент  български баскетболелни отбори. Той достига  два пъти до финала на най-важния европейски клубен турнир, предшественик на Евролигата, през 1958 и 1959 година.
       
      През 2000 година Академик е възроден с влизането на „Лукойл“ като спонсор. От тогава до днес, тимът продължи да съществува с намален бюджет и млади български състезатели, а сега отново заявява амбициозни цели.
       
      Разширен материал по темата гледайте утре вечер от 22:00 часа в предаването „Дискусионен клуб Седмиците“ по телевизия „Еврком“.
       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ