събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Британската армия създаде звено за борба с кибертероризма

      В британската армия се появи звено за противодействие на киберпрестъпленията, което ще повлияе на формирането на общественото мнение, ще отблъсне атаките в социалните мрежи и ще извърши превантивни действия, информира The Daily Telegraph.

      Според командира на сухопътните войски на Обединеното кралство генерал-лейтенант Айвън Джоунс това звено, наречено Шеста дивизия, ще функционира „над и под праговите стойности на конвенционалния конфликт“, за да „противодейства на злонамерените руски действия и заплахи от технологично напреднали терористични групи като Ислямска държава.

      „Трябва да развием наше асиметрично предимство и да се съсредоточим върху разузнаването и информацията и оперативните дейности, върху воденето на кибер война, електронните войни и нетрадиционните методи за водене на война“, коментира генерал Джоунс, отбелязвайки, че „границите между конвенционалните и нетрадиционните методи на войната стават все по-размити. „

      Шестата дивизия е формирана от редица офицери от редовната армия и резервисти. Повечето от специалистите, участващи в работата, преди са служили в други части на британската армия, но малък брой персонал е прехвърлен от структурите на Кралските военновъздушни сили и военноморските сили.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ