сряда, 02.10.24
10.7 C
София
13 C
Пловдив
13.7 C
Варна
Search Suggestions

      НА ФОНА НА ВОЙНА: Украинският министър на отбраната си качва „весели“ снимки от фронта

      Украинският министър на отбраната Алексей Резников призова в профила си във фейсбук  за масова мобилизация на доброволци, дори и на тези над 60 г., които са били изключени от първата вълна.

      Той помоли всеки мъж, независимо от възрастта, да се яви на служба, но само за лицата над 18 г.

      В публикацията се казва, че има значителни загуби в редиците на руската армия и че Украйна скоро ще получи „допълнителни подкрепления под формата на модерни оръжия и други ресурси от нашите партньори“.

      Ето и призива на министъра:

      „Скъпи украинци!

      Пълномащабната атака на Русия срещу страната ни продължава вече 30 часа. Благодарение на героизма на нашите защитници и защитници, Украйна застана в първия, най-труден ден. Нашествениците са понесли значителни загуби. Днес ще бъдем по-силни.
      Само в Киев вече има 18 000 пушки и съответното бойно оборудване, които вече са раздадени и продължават да се раздават на нашите войници. Освен това реших, съгласувано с командващия въоръжените сили бригаден генерал Юрий Галушкин, да включа във въоръжените сили патриоти на възраст над 60 години, които са социално и физически готови да поемат властта.
      Освен това прекарах по-голямата част от нощта в разговори с колеги министри на отбраната, които ни оказват постоянна подкрепа. Реакцията на хората става по-ясна. Скоро ще получим допълнителна подкрепа под формата на модерни оръжия и други ресурси от нашите партньори.
      Вече успяхме да разбием плановете на руските окупатори. Сега е важно да се унищожи морето от лъжи, създадено от Кремъл.
      Трябва да покажем на света и на хората в Русия, че руските войски бомбардират мирни градове, убиват жени и деца. И че всички, които мълчат, стават съучастници на убийци. А тези, които пречат на Украйна да се бори или да блокира санкциите срещу държавата-убиец, замърсяват ръцете си с кръвта на невинни хора“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ