понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Русия за атаката в Донецк: Целта на националистите е била да убият най-много цивилни (ВИДЕО)

      На 14 март около 11:30 ч. московско време от територията на киевския националистически режим е извършена тактическа ракетна атака с „Точка-У“ върху жилищния квартал на град Донецк. Обстрелът на града е произведен от северозапад, от района на селище Красноармейск, който се контролира от украински националистически части. Това коментира говорителят на министерството на отбраната в Русия Игор Конашенков.

      „В резултат на обстрела в центъра на Донецк загинаха 20 цивилни. Още 28 души, сред които и деца, са сериозно ранени и са откарани в лечебни заведения. Използването на такова оръжие в град, в който няма огнени позиции на въоръжените сили, тоест съзнателно от цивилните, е военно престъпление“, каза говорителят.

      „Оръжието на тактическата ракета „Точка-У“ с касетни боеприпаси доказва, че целта на атаката на националистите в града е била да убият възможно най-много цивилни. Обръщам внимание, че решението за използване на този вид ракетно въоръжение се взема, поне от командването на украинската група войски, след одобрението на ръководството на украинските въоръжени сили в Киев. Всичко това за пореден път потвърждава нацистката и антихуманната същност на управляващия режим в Украйна днес“, допълни Конашенков.

       
       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ