сряда, 25.09.24
15 C
София
14 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВА ПАРТИЯ: „Системата ни убива“ създава собствена формация за изборите

      Движението „Системата ни убива“ създава собствена политическа формация и ще участва в предсрочните парламентарни избори на 2 април.

      Понеже все още не е регистрирана като партия, „Системата ни убива“ ще участва в изборите заедно с партия-мандатоносител, „Български съюз за директна демокрация“, с които имат общи виждания.

      В ядрото на партията ще са майките на деца с увреждания и участници в антиправителствените протести през последните години, поясни адвокат Росен Рашков, който ще е председател на новия проект.

      „Взехме решение, че пътят напред продължава през създаването на нов политически субект, който ще защитава правата на най-увредените, на най-ниско сложените в обществото“, заяви Росен Рашков, който ще е председател на новата партия.

      На предходния парламентарен вот „Системата ни убива“ участваха заедно с формацията на Мая Манолова „Изправи се България“, която вече е част от новата лява коалиция „Левицата!“. Рашков обясни защо сега няма да участват в изборите заедно с „Изправи се България“:

      „Сега ситуацията е по-различна, тъй като „Изправи се. БГ“ е част от една широка коалиция, която е поставена на друга основа, и с част от партньорите, които са избрали от „Изправи се.БГ“ да бъдат, ние считаме, че имаме дълбоки различия.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ