петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОФИЦИАЛНО: Ислямска държава пое отговорност за атаката в Русия

      Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за смъртоносното нападение с огнестрелно оръжие срещу концертна зала в Москва в петък, при което според руските власти са убити най-малко 40 души.

      Бойци на ИД „нападнаха голямо събиране… в покрайнините на руската столица Москва“, се казва в изявление на групата в приложението за съобщения Telegram.

      Министерството на здравеопазването на Московска област съобщи, че повече от 30 регионални и 20 московски екипа на линейки са изпратени на мястото.

      Нямаше незабавни претенции за отговорност и не беше ясно дали нападението е свързано с войната на Русия в Украйна, която продължава вече трета година. Някои чуждестранни посолства в Москва издадоха предупреждения през последните седмици, призоваващи своите граждани да избягват масови събирания от загриженост за риска от атаки.

      Украйна бързо отхвърли отговорността за атаката. „Украйна определено няма нищо общо с тези събития“, каза Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски.

      Украинското военно разузнаване обвини руските служби за сигурност за операцията и каза, че вероятно ще използват последиците, за да изградят подкрепа за войната си в Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ