четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Парламентът на Грузия прие законопроекта за „чуждестранните агенти“

      Парламентът на Грузия прие законопроект за „чуждестранните агенти“. Президентът обеща да го блокира. По време на третата, последна, пленарна сесия парламентът на Грузия одобри законопроект „За прозрачността на чуждото влияние“. За да влезе в сила законът, той трябва да бъде подписан от президента Саломе Зурабишвили – тя обаче обеща да блокира документа, използвайки правото на вето.
      Премиерът на Грузия Иракли Кобахидзе твърди, че спорният законопроект се подкрепя от мнозинството граждани и „сценарият на Майдан е невъзможен в Грузия“, тъй като „политическото малцинство няма ресурсите да смени властта“.
      В същото време хиляди грузински граждани протестират срещу законопроекта за „чуждите агенти“ вече почти месец. Те настояват за оттегляне на законопроекта, който смятат за „руски“.
      Според законопроекта за „чуждестранните агенти“ организации, които получават повече от 20% от приходите си от чужбина, се считат за „осъществяващи интересите на чужда сила“. Те трябва да се регистрират в публичната база данни на „чужди агенции“. Има различни видове глоби за неспазване на закона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ