Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          УБИЙСТВОТО В ЦАЛАПИЦА: Рангел Бизюрев с пълни разкрития по случая

          Даде се старт на делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на Димитър Малинов. За първи път днес пред съда в качеството му на свидетел ще бъде разпитан и екстрадираният у нас Рангел Бизюрев. 

          Бизюрев разказа пред съда, че с близанците са близки приятели.

          ,,Познаваме се от над 5 години. Димитър Малинов го познавам от повече време. Понякога сме излизали заедно, познаваме се. Не сме имали проблеми никога. Последните две години – през едната от тях живеех в Пловдив, втората бях в Германия“, каза още Рангел. 

          Рангел каза още, че контакт с него не е имал.

          ,,На 20 юли вечерта бяхме с Борислав на барбекю заедно. Не повече от 1 час да сме били там и дойдоха други хора – приятели и общи познати на групата. От тях разбрах, че Димитър е говорил разни работи по мой адрес – лоши думи. Без никаква причина“. 

          Думите са били – „този боклук“, „тази долна мастия“- това му е споделил общ познат Йордан Пунгеров- думи, които много са учудили самият Рангел, тъй като по негови думи двамата не са имали никакви проблеми, а единствената им среща е била веднъж в центъра, става ясно от разказа пред съда. 

          ,,Вторият път, когато го видях, пак беше случайно, беше в магазин на центъра. Разменихме си думите “Какво става?“, “Как си?“, „Добре съм“. Когато разбрах, че той е говорил така за мен, това много ме ядоса. Заболя ме. Помолих Борислав да му пише, не знам къде, май по месинджър, да се видим. Той му отговори, че си е вкъщи.“

          Историята продължава когато Рангел и Борислав се кават в кола, която близнакът шофира.

          ,,Тръгнахме и му казахме, че след 5 минути Борислав ще го вземе. Аз слязох по-рано от колата и изчаках във въпросната улица. Те дойдоха двамата с колата. Спряха я. Прозорецът на Митко беше отворен, той седеше отпред на седалката.“

          По думи на Рангел, той се е обърнал към Митков с въпроса: Защо си говорил по мой адрес, защо ме псува?“

          ,,Той в първия момент каза – „Няма да ти отговоря“. Аз отворих вратата и той слезе. Питах го каква е причината и какво съм му направил? Той каза, че не е длъжен и не иска да говори с мен и няма да ми даде отговори.“

          Оттам нататък започва и спречкването между двамата. В обясненията пред съда Рангел разказва, че е бутнал Митков един път с ръце в гърба, след което Митко се е опитал да го блъсне и той, но Бизюрев се защитил. Ударите продължават известно време. Последният удар идва от страна на Рангел, когато удря Митко в корема и той се блъска в дърво. 

          ,,Тогава той падна на земята и каза “Спри, много лошо ме удари“. Тогава спрях, върнах се, качих се при Борислав в колата. При качване в колата го видях как се изправя, но само това. Потеглихме. Преди да излезем на главната улица, казах на Борислав „Спри колата“, той обърна. Спря колата. Аз слязох и се върнах в улицата. Митко беше на повече от 20 метра от мястото, където падна. Нямаше признаци на живот. Очите му бяха отворени.“

          Рангел споделя, че след това е проверил пулса неведнъж и не е усетил абсолютно никакви признаци на живот.

          ,,Върнах се при Борислав, качих се в колата и му казах, че нещо не е наред и че Митко май е починал и е мъртъв. Доближихме Митко, фаровете го осветиха. Слязохме. Борислав също го погледна и му провери пулса, но нямаше промяна. Каза ми „Вземи му телефона“, качихме се в колата и потеглихме в неясна посока. Не казвах накъде да кара. Той ми каза „Изкарай му СИМ картата и счупи телефона на две“. Аз го направих. 

          След като хвърлят телефона и личната карта на Митков в канал, двамата се връщат при Митко и го заварват без никаква промяна.

          ,,Бях в шок, паника. Не можех да взимам никакви решения, не бях в състояние. Когато се върнахме на същата улица – влязохе с колата. Оттам двамата слагат трупа в багажника. След това Борислав се обажда на Валентин и му казва да приготви кирка и лопата. 

          ,,Отидохме на въпросното място, където беше заровен Митко. Валентин дойде с друга кола. Донесе кирката и лопатата. Борислав отвори багажника. Валентин също видя Митко. И тримата го видяхме отново. Нищо не се беше променило. Валентин също му провери пулса. Само това от негова страна. Отидохме на 20-30 метра от пътя и Борислав и аз изкопахме дупката, Валентин не е помагал. Пренесохме Митко, сложихме го в дупката. Заровихме го. След което си тръгнахме. Това е. Освен мен друг не е удрял Митко. Борислав стоеше в колата“.

          Бизюрев обясни още, че Валентин не е бил наясно защо отива да носи лопатите и че строителните отпадъци са сложени от близнаците:

          „Обадиха ми се по телефона. Аз сутринта в петък имах уговорка да отида на море с приятели. Валентин ми звънна и ми каза, че вечерта по някое време ще отидат и ще сложат строителни отпадъци на мястото. Категорично не съм ги карал да го правят. Тръгнах си с Борислав от мястото, където заровихме Митко, а Валентин с неговата кола. Не помня къде да кирките и лопатите. Митко ме провокира, затова го е ударих“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions