неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ЛУКС: Г-7 ще заседава в любимия хотел на звездите в Италия (СНИМКИ)

      Луксозен южноиталиански курорт, посещаван от Мадона и Джъстин Тимбърлейк, ще бъде домакин на лидерите на Г-7 тази седмица – уединен оазис, далеч от обществеността, медиите и евентуални протестиращи. 

      Borgo Egnazia, комплекс, построен от нулата в стила на традиционно село, се намира на адриатическото крайбрежие на Италия близо до Бари в Пулия – регионът, който образува „петата“ на страната с формата на ботуш.

      От четвъртък до събота в него ще се проведат дискусии между лидерите на Г-7 на богатите държави и други поканени гости – от президента на САЩ Джо Байдън до турския президент Реджеп Тайип Ердоган и папа Франциск.

      Снабден с няколко плувни басейна и собствен селски площад, Borgo Egnazia – чието мото е „Никъде другаде“ – позволява на гостите да се движат свободно из строго частния комплекс.

      Разположен сред маслинови дървета и разполагащ със собствен плаж, предлагащ редица водни спортове, комплексът се състои от сгради в традиционен стил и калдъръмени улички, окичени с цветя.

      Сред стените му има барове, ресторанти – включително един със звезда „Мишлен“ – магазини и СПА центрове, което означава, че ако пожелаят, на гостите не им се налага да напускат комплекса.

      Поп мегазвездата Мадона е отсядала тук три пъти, включително за рождения си ден.

      Американският певец и актьор Джъстин Тимбърлейк се жени за Джесика Бийл на главния площад на Borgo Egnazia през 2012 г. пред около 80 гости.

      Изживяването обаче не е евтино – двойна стая струва около 2000 евро за уикенд през юни.

      Въпреки че от години е засенчена от италиански региони като Тоскана, Пулия предлага девствени плажове, местни деликатеси, културно-историческо наследство и вековни маслинови горички, които я превърнаха в топ туристическа дестинация през последното десетилетие.

      Италианският министър-председател Джорджа Мелони, домакин на срещата на върха на Г-7, е сред почиващите там.

      Намираща се далеч от Рим и Милано, Пулия все пак е обслужвана от две международни летища в Бари и Бриндизи, както и от високоскоростни влакове, въпреки че за опознаването на най-южните части все още е необходим автомобил.

      Borgo Egnazia е специално избран заради това, че е малко встрани от пътя, джоб на лукса в провинцията, който е по-лесно да бъде заключен, отколкото по-градско местоположение.

      Списъкът с високопоставени гости означава, че сигурността по време на срещите на върха на Г-7 винаги е изключително строга и тази година дори медиите са държани настрана.

      Стотиците журналисти, които ще пристигнат в Пулия, за да отразяват събитието, ще бъдат държани в медиен център в Бари, на около 60 км, и ще бъдат докарвани с автобуси само за пресконференциите.

      Очаква се демонстрациите също да бъдат ограничени до близките градове.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ