петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      „Мисията за мир“ на Орбан стигна до имението на Тръмп

      Мисията на унгарския премиер Виктор Орбан за мир стигна до имението на бившия американски президент Доналд Тръмп, който е кандидатът на републиканците на предстоящите избори в САЩ.

      Срещата е била в имението „Мар-а-Лаго“ във Флорида. Двамата са обсъдили „възможностите за мир“ в Украйна, съобщи говорител на Орбан, предаде Ройтерс.

      По думите на говорителя му там е била следващата спирка от „мисията за мир“ на Орбан, предаде БТА.

      Националистическият лидер, който е дългогодишен поддръжник на Тръмп, направи изненадващи посещения в Киев, Москва и Пекин през последните две седмици на самопровъзгласена „мисия за мир“, което разгневи съюзниците от НАТО.

      Срещата му в Москва с руския президент Владимир Путин в частност разгневи някои други членове на НАТО, които заявиха, че пътуването легитимира Путин в момент, в който Западът иска да го изолира заради войната му в Украйна.

      Преди посещението в Москва Орбан пътува до Киев, но не каза на украинския президент Володимир Зеленски за мисията си в Русия.

      Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, когато беше запитан за инициативата на Орбан, заяви, че Украйна би имала право да е разтревожена от всеки опит за договаряне на мирно споразумение без участието на Киев.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ