петък, 13.09.24
19.8 C
София
26 C
Пловдив
28.1 C
Варна
Search Suggestions

      ,,Най-добрият приятел на човека“: Отбелязваме Световния ден на кучето

      Празникът на ,,най-добрият приятел на човека“- на 26 август светът отбелязва Деня на кучето. Празникът води началото си от Съединените американски щати. Международният ден на кучето се чества за първи път през 2004 г., а предложението идва от американската почитателка на домашни любимци Колин Пейдж.

      Снимка БГНЕС

      По случай Деня на кучето в много страни се организират различни инициативи за малки и големи, чиято цел е да насърчат хората да бъдат грижовни не само към собствените си кучета, но и към останалите, които срещат в парк или на път за работа.

      Снимка БГНЕС

      Световният ден на кучето е създаден, за да бъдат отпразнувани всички породи кучета – смесени и чисти. Денят помага за мобилизиране на обществеността, така че тя да може да разпознае броя на кучета, които трябва да бъдат спасени на годишна база от спасители на чистокръвни породи, спасителни центрове и обществени приюти.

      Снимка БГНЕС

      Денят се отбелязва, за да се отдаде почит на тези невероятни животни, които работят безкористно, за да донесат удобство, сигурност и да спасяват животи. Всеки ден тези животни излагат живота си на опасност. Има кучета, които ни защитават нашата безопасност и свобода, като откриват наркотици и бомби, както и такива, които изваждат жертви от катастрофи и трагични ситуации. Освен това има кучета за хората с увреждания, слепите и за правоприлагането. От тези кучета герои до нашите домашни приятели, те имат специално място в живота ни и затова трябва да ги почитаме.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ