понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Българин със западнонилска треска: Толкова се тресях, че ме вързаха с колани

      Българин се заразява с нилска треска в Съединените щати преди две години в пустошта на Орегон. След ухапване от комар Стоян Иванов разбира, че е заразен със западнонилска треска, предава БТВ.

      „Симптомите бяха температура и започнах да се треса. Когато вече бях в спешното отделение, до такава степен се тресях, че когато искаха да ми вземат за втори и за трети път кръвна проба, се наложи да ме вържат с колани“, разказва Стоян Иванов.

      Лекарят му обяснява, че заболяването е рядко и няма лекарство срещу него, а случаите на заразени в Америка зачестяват с всяка година.

      „Когато постъпих в Спешното и когато той предположи, че това е причината, реално каза: „За съжаление, четирима души починаха днес. Преди два дни ги изпратихме с хеликоптер в Калифорния“, разказва още мъжът.

      „Не е шега работа. Мога смело да твърдя, че живея втори живот. Звъннах на най-близките ми хора, защото усещах как буквално нямам сили да се боря с това нещо“, споделя Стоян.

      Той успява да се излекува след седем дни в болницата.У нас през тази година все повече хора се изследват за заболяването. Доскоро се знаеше за трима заразени, но само от тази седмица пробите показват три нови положителни случая.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ